Evlenmeden Önce Sorulması Gereken Sorular
Evlenmeden önce bazı şeylere özellikle dikkat etmemiz çok önemli. Eğer kişi kendisini tanımadan, karşı tarafı tanımadan evlenirse sonrasında ciddi sıkıntılar çıkması muhtemel. Ayrıca dikkat edeceğimiz bazı noktalar var. Evlenmeden Önce Sorulması Gereken Sorular başlığı altında sizlere bu noktalardan bahsedeceğim.
Başlayalım.
Aile ile İlişki
Şimdi şunu diyebilirsiniz: “Biz birbirimizi seviyoruz. Eşimin ailem ile anlaşıp anlaşmadığı benim için pek önemli değil.” Halbuki durum sonrasında öyle denildiği gibi olmuyor. Boşanan çiftlerin bir çoğu eşlerin aile ile anlaşamamasından dolayı boşanmakta. Birisiyle evlenirken onun anne ve babası ile de evleniyor gibisiniz. Eğer onlarla ciddi bir problem yaşıyorsanız bu durumun evliliğinize yansıması kaçınılmazdır. O yüzden ciddi problemleri göz önüne almak çok önemli.
Para Durumu
Paranızı idare edebiliyor musunuz? Burada sormak istediğim zenginliğiniz yada çok paranızın olması değil. Var olan parayı idareli bir şekilde kullanabiliyor musunuz? Eğer ki eşiniz ile bu konuda uyumsuzluk yaşarsanız, sonrasında bu durumun evliliğinize yansıması biraz sıkıntılı olabilir. O yüzden para konusunda bir disiplin, bir düzen, evliliği sürdürmek adına çok önemli.
Yalan Söyleme
Eğer partnerler birbirlerine çok fazla yalan söylüyorlarsa ileride evlilikte çok ciddi problemlere sebep oluyor. Yalanın bir de patolojik, hastalıklı bir tarafı da var. Bir kişi düzenli yalan söylüyorsa sonrasında o yalanlar zinciri devam ediyor. Bu durum evlenince çözülür diye bekliyorsanız kesinlikle yanılırsınız. Evlilikten önce problemler 10 ise, evlendikten sonra problemler 20 oluyor ve evlenince çözülen problemlerle de karşılaşmıyoruz.
İletişim
Evlendiğiniz kişiyi delicesine seviyor olabilirsiniz. Çok tutkulu, inanılmaz romantik bir ilişkiniz olabilir. Lakin şunu es geçmeyin: Aşık olsanız da eşiniz ile düzgün bir iletişime sahip olmanız önemli. Bazen aşık çiftler o büyüye fazla kapılır ve realist olmaktan, sorunlardan kaçınırlar. Bu durum hep böyle devam edemeyeceği için evlendikten sonra yüzleşince sudan çıkmış balığa dönebilirler. O yüzden partneriniz ile düzgün bir iletişime sahip olmanız çok önemli.
Empati
Bir insan sadece kendisini düşünüyorsa, karşı tarafı anlamak için çaba göstermiyorsa, karşı tarafın yerine koymuyorsa kendisini o ilişki de çatırdamaların olması muhtemeldir. O yüzden evleneceğiniz kişi de empati yeteneğinin olması oldukça önemli.
Olgunluk
Güzel bir şekilde evlendiniz ve çok mutlusunuz ama her evlilikte olduğu gibi ufak tartışmalar, sorunlar ile de karşılaşıyorsunuz. Belli bir zaman geçtikten sonra bir tartışma sonrası eşiniz size: “Ben boşanmak istiyorum, annemin yanına gidiyorum.” dedi. Şimdi karşınız da en ufak problemde böyle davranan, sizi bırakmak isteyen, boşanmak isteyen, duygularıyla ani bir şekilde davranan bir partneriniz varsa evliliği sürdürmek biraz zor olabiliyor. O yüzden karşımızdaki insanın yeterince olgun olup olmaması oldukça önemli. Çünkü evlilik çocuk işi değil. Biraz yetişkin olmayı, olgun olmayı gerektiriyor. O süreçte sakin kalabilmeyi, soğukkanlı olabilmeyi gerektiriyor. Evlenmeyi düşündüğünüz kişi çocukça davranıyor, çocuksu bir karakteri varsa evlilik olayını bir daha düşünmeniz de fayda var.
Fedakarlık
Evliliği aslında toplumsal bir kurum gibi düşünebiliriz. Aşk, tutku önemli lakin birlikte karar alabilmeyi gerektiriyor. Aynı zaman da bir karar alırken her aldığımız karar bizim karakterimize uygun olmayabilir. Bu yüzden bazen fedakarlıklar yapmamız gerekiyor. Bu fedakarlığı yapabiliyor musunuz, karakteriniz buna müsaade ediyor mu? Bu konu çok önemli. Çünkü fedakarlık, evlilik açısından oldukça önemli bir konu.
Evlilik yolunda iseniz bu önerilerimi dikkate alın derim. Size şimdiden mutluluklar diliyorum. Evlenmeden Önce Sorulması Gereken Sorular başlıklı yazımızın sonuna geldik. Bir sonraki yazıya kadar esenle kalın.
Anlatılanlar gerçekten de önemli noktalar. Özellikle eş adayının ailesiyle olan durum bir evlilik için oldukça önem arz ediyor.
Mutlaka ki hepsi de birbirinden önemli konular fakat şahsi fikrim en önemlisi “dürüstlük” kısmı. Bu sadece evliliklerde de değil, tüm ilişkilerimiz de ki altın kural. Dürüst olmak kısa vadede kârlı gibi görünmese de uzun vade de sağlıklı bir ilişkiye sahip olabilmek için çok önemli.